8 maj 2018

Nutid

Allmänt

Nu då? Vad händer i livet nu då?
Jag är klar med alla mina franskakurser, franska ett och franska två här i Bryssel, och franska 1 på komvux. Franska är verkligen ett språk jag börjat gilla skarpt. Jag pratar det så mycket jag kan med alla möjliga människor. Det är förtsås svårt, men man lär ju sig hela tiden. 
 
Jag bokade nyss flygbiljetten hem till Sverige. Den nionde juni flyger jag, men jag kommer tillbaka och jobbar på svenska kyrkan till hösten. Av den anledningen letar jag även efter boende här, vi får se vad det mynnar ut i, tycker det känns lite nervöst att ha ett boende som man själv ska ansvara för. 
 
Här är det, enligt mig, full sommar. 27 grader och strålande sol. Jag skuttar mest omkring barbent på olika aktiviteter. Det är, som tidigare, quiz, kyrka, impro osv men jag även ett par nya hobbys! Jag går på stickkafé, språkkafé, sitter i parken och löser korsord och läser. Ibland bjuder jag över vänner på mat och fika, och ibland blir jag bortbjuden. Jag promenerar, jag kutar och ja, jag i allmänhet fyller vardagen med mer eller mindre vettiga grejer. Jag trivs just nu. Dessutom jobbar jag förstås.
 
 
 
 
 
 

8 maj 2018

Amsterdam

Allmänt

Tjenare tjenare!
Tänkte främst dela med mig av lite bilder från den senaste tiden här i Bryssel! Gör nog så att jag delar upp bilderna i lite olika inlägg, känns lättast så. 
 
Detta inlägg blir härmed tillängnat en dagstur som jag och mina fem svenska tjejkompisar gjorde. Klockan 7 på morgonen för två helger sedan hoppade vi på bussen till Amsterdam. Resan tog drygt tre timmar och när vi kom fram regnade det - typiskt Benelux-klimat. Vi spenderade dagen med att dricka kaffe och äta mat på så genuina ställen som möjligt (alltså att inte trampa i turistfällor, vilket vi lyckades bra med), vi shoppade lite kläder på diverse secondhand-affärer och så turistade vi. Turistandet gick ut på att promenera längs med alla kanaler och kolla på de vackra miljöerna och de sneda husen, vi hoppade dessutom bokstavligen talat in i världens turistfälla - en kanalbåt. Det var en tråkig tur på en timme, med förinspelad guide. Dagen var hur som helst helt förträfflig. Jag skulle egentligen inte kategorisera mig själv som en endagsturist, jag tycker det kan bli hattigt och lite forcerat, men när jag klockan nio på kvällen satte mig på bussen hem var jag inget annat än nöjd öven dagen, nöjd över att ha sett staden och nöjd över det oersättliga sällskapet. 
Mina vänner framför en korvkiosk (och dessutom ett kungligt slott).
 
Kanaltur som var värd exakt det man betalade. Varken mer eller mindre. Jag måste låta negetiv nu, det är inte menat.
 
Äkta turister som vet hur ett stiligt fotoobjekt ska hanteras. 
 
Kolla på detta! Husen är ju inte raka? Lite dragspelseffekt nästan.
 
Strosar runt i gänder och ser ut som livsnjutare gör.
En kopp kaffe och lite bröd innan man ger sig ut för att hitta en middagsrestaurang sitter ju aldrig fel. 
 
Poserar lite också.
 
Vacker vy, inte sant?