31 januari 2018

Kvällstankar

Allmänt

Gokväll! Jag känner verkligen att jag vill skriva av mig, jag vet dock inte riktigt om vad... Kanske att jag börjat med så roliga, men otippade, grejer sedan jag flyttade hit? Att jag till exempel är med i en bokklubb och att vi hade ett mycket intressant och innehållsrikt möte den här veckan. Jag samlar på kottar. Kanske för att jag tycket det känns lite jobbigt att befinna mig på en plats med så annorlunda växter från hemma. Jag kanske tänker att "hemma kunde jag namnet på större delen av växterna jag såg", jag visste om man kunde äta bären och hur man kunde tillaga dem, här kan jag knappt några. Möjligtvis är det så att kottarna då ändå ger mig en koppling till hemmet. Är det eventuellt också därför som jag börjat sitta i/gå runt parker och spana på fåglar? Jag har lärt mig känna igen och namnet på en del nya fåglar på sistone.
 
Kanske skulle jag skriva om att jag inte riktigt känner mig nöjd just nu? Glad, jovars. Jag trivs, absolut. Men förnöjd, nä inte nu tyvärr. Jag fick godkänt på LTU-uppgiften, muntliga delen på franskan lika så, de stora franskaprovet har jag inte fått tillbaka men det kändes bra. Jag gör massa roliga grejer, improteater, bokklubb, luncher med kompisar och så vidare. Men just nu kan jag inte bara studdsa runt på moln som jag faktsikt rätt ofta gör. Jag tror att det bara är så ett par dagar nu, man kan ju få såna dippar ibland, men känns ju tråkigt att inte kunna njuta till fullo av tillvaron. Jag vill känna mig nöjd, utan att ha press på att jag ska klara prov och andra prestationer. Svårt.
 
Kanske skulle jag skriva ett lite lättsamt och skojt inlägg om, nä, jag vet inte vad faktiskt. Är inte på skämthumör. Detta får helt enkelt bli ett spretigt inlägg fyllt med kvällstankar som handlar om vad inlägget ska handla om. 
Godnatt.
Hejsan! Snart en månad sedan vi hördes sist. Tiden går fort när man har kul, icke sant? 
 
Vad är nytt? Jag brukar alltid bli så, att jag liksom vill sammanfatta vad som hänt sedan sist om jag inte bloggat på ett tag. Ibland gör jag det och ibland trotsar jag den känslan och går rätt på. Idag vill jag nog sammanfatta eftersom det känns som att ni var så delaktiga och medvetna om min vardag innan. Jag vill liksom uppdatera er på en del saker.
 
Så här: julen hemma i Sverige var underbar, inte så mycket mer att säga om det.
Snart är första franskakursen slut, den som motsvarar franska 1 i Sverige. På måndag och onsdag är det slutprov. Går det vägen påbörjar jag nästa måndag steg två, den som motsvarar franska 2 och 3 i Sverige. 
Har har hunnit ha både löss och magsjuka, två rätt obekväma sjukdomar, särskillt obekväma om man bor hos en annan familj.
Jag har besökt parlamentet - äntligen! 
Jag har skickat in näst sista uppgiften till LTU. Den är fortfarande inte rättad och betygsatt än, jag väntar på det med spänning.
Idag var jag på Robert Doisneaus konstutsällning här på musée d'Ixelles, ytterst fin utställning.
 
Idag har jag en helt ledig kväll framför mig och jag har verkligen bygt upp mina egna förväntningar inför den. Först ska vi äta älgstek med rotfruktsgratäng, sedan ska jag bara kolla på en serie helt i lugn och ro och äta något gott, kanske godis... eller chips. Jag vet inte vad jag är sugen på, jag bara koncentrera mig på denna middag. Och sist men inte minst, barasläcka tidigt och sova som en stock.