30 september 2015

Födelsedagsfirande

Allmänt

Imorse käkade jag tårta till frukost, tårtan jag bakade igår. Min kära lillebror blev nämligen tolv år idag. Jag tycker om när någon i familjen fyller år, morgnarna blir alltid så mysiga då. 
På skolan hade vi endast två lektioner så det var hur najs som helst. Ni kanske märker att jag denna vecka har prov och redovisningar (psykologiprov i tisdags, tyskaläxförhör idag och svenska redovisning i morgon) men jag tycker ändå att det är ganska bra utspritt. 
Efter skolan jag jag mig och mina vänner en stund på bibblo och pluggade, jag hittade en bok jag ville låna, men jag gick inte till kassan direkt utan tänkte att jag skulle göra det innan vi gick. Tror ni inte att jag glömde det? Självklart satte jag boken i väskan och gick utan att tänka mer på det. Jag får helt enkelt återvända imorgon och på riktigt LÅNA boken. Boken var dock en novellsamling av samma författare som jag läste igår, har redan ikväll hunnit läsa ett par stycken.
Sedan mötte jag upp mina två vänner vi var med varandra en stund innan jag for hem till tidig födelsedagsmiddag (hämtpizza, som vi ALDRIG annars äter) så det kändes lyxigt. 
Basketträningen var jätterolig och avslutades med ett litet möte.

29 september 2015

Novell

Allmänt

Läste just klart den andra novellen jag köpte på bokmässan, den är av Jonas Hassen Khemiri och heter något så långt som Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog. Alltså den tyckte jag var jättebra! Novellen är liksom den jag läste igår en sån dom klarnar upp på slutet, och om jag förstått saken rätt så handlade den om en person som är schizofren och därför blir texten rätt så invecklad i början.
Idag gick jag riskettan, en av två obligatoriska riskutbildningar som krävs för att man ska få ta körkort. I fem hela timmar satt vi där och pratade om risker och ansvar och så vidare. Fem timmar! Men det gick faktiskt bra och var ganska intressant, så tiden gick ganska snabbt som tur var. 
På skolan hade vi idrott, där vi spelade laccross, lunch, som skulle ha varit tortelinigratäng och medelhavspaj men som var slut, vilket gjorde mig less, psykologi, där vi skrev stort prov i 135 minuter och historia där vi fick konstruktiv kritik och fick veta betygen på redovisningen. 
Jag fixade middag till familjen, i alla fall till oss tre som var hemma, tvättade, bakade en tårta och pratade med min lillasyster. Välbehövligt och ganska lugn, eller i alla fall rogivande, kväll helt enkelt!28 september 2015

Ingenting

Allmänt

Jag var inte alls lika mör i kroppen idag när jag vaknade jämfört med igår. Idag var jag faktiskt på väldigt gott humör redan från start. Skoldagen var lång men allt gick bra! På psykologin fick alla skrivs positiva saker om varandra på bilderna vi ritade förra gången. Man blev faktiskt väldigt glad för alla fina kommentarerna. 
Efter skolan satte jag och en kompis oss på kulturens hus och pluggade psykologi, vi har prov imorgon. Vi pluggade faktiskt väldigt flitigt och jag känner mig inte så nervös inför morgondagen. 
Nu ikväll har jag tränar basket, det var en jättelugn och skoj träning, vi körde mest skott och streetbasket. Sedan har jag kollat på aktuellt och läst en av novellerna jag köpte i Göteborg. Den hette Ingenting och var bra, jag gillar berättelser som är ganska oklara fram till slutet, för då klarnar allt upp. Detta var en sån novell!