31 maj 2016

Somriga dagar

Allmänt

Vackra vackra stad. Ännu en riktig toppendag, som jag faktiskt fått chansen att ta till vara på bättre än igår. På skolan fick jag chansen att pricka av ännu två "att-göra-saker". Först var det boksamtal på svenskan, vi diskuterade förbestämda frågor till en bok som heter Brun morgon, en väldigt diffus novell, men intressant när man analyserar den. 

Sedan gick jag iväg till lärkan för att gå en väldigt väldigt fin minnesstund. Ledsam men fin på samma gång. Jag missade lunchen och gick direkt till idrotten dör vi spelade brännboll ute i värmen. Tur att jag varit på brännbollsyran så att jag hade några bra knep, haha. Det var väldigt roligt i alla fall! Efteråt tog vi dessutom ett dopp i våra idrottskläder, riktigt skönt var det! 

På teatern var det äntligen dags för föreställning! I publiken satt nästan bara människor man kände och det hela var väldigt roligt! Kul att få visa upp något man övat på liksom! Jag tycker det gick bra för hela gruppen! 

På kvällen hade jag basketträning/löpträning på Ormberget. Det var framför allt härligt att träna och att vara utomhus. Jag älskar inte löpning så värst mycket men det var rätt kul ändå.30 maj 2016

Finväder

Allmänt

Luleå bjuder på finväder idag! Minns när jag var på Rhodos och ba: aja nu missade man väl hela svenska sommarvärmen för det här året då. Och så kommer det mer!? Idag var det 23 grader ute! Jag hade ju dock inte så mycket tid till att vara ute i solen, nejnejnej, jag satt i skolan hela dagen.

Eller såhär: först och främst hade jag sovmorgon, vilket var väldigt skönt i och med att jag var så trött. Sedan åkte jag till skolan. Första lektionen var geografi, där förbereder jag en muntlig redovisning som jag ska hålla i senare denna vecka. Tyskalektionen gick ut på att vi skulle lära oss tysk, rätt så svår, grammatik. Muntliga nationella prov var vad som gällde på engelskan och slutligen hade vi genrep på teaterlektionen. Att säga att de sista veckorna i skolan är lugna är en myt, det stämmer inte över huvud taget, kanske den allra sista, men det ska vara "vecka", i singular i så fall. 

Efter skolan kom jag hem och åt middag. Sedan satt/låg jag i soffan hela kvällen och var trött, kollade på youtube och aktuellt och lyckades skicka in en inlämningsuppgift till idrotten. Hoppas på fortsatt bra väder denna vecka! Vi tar en bild från yran, som jag redan saknar.

Detta har varit en av de roligaste helgerna på länge! Jag har haft så sjukt roligt med mina vänner, på dagarna, kvällarna och nätterna. Igår var det dag två på yran, och den var minst lika bra som dag ett! På dagen gick vi och kollade på semifinalen och finalen i brännbollsturneringen. Ett lag som hette Svinto, som vi hejade på, vann efter en spännande finalmatch. Vädret var dessutom helt enkelt suveränt.

På kvällen fogade vi oss och gick sedan och kollade på Ingrosso, Miriam Bryant och Otto Knows. Man träffade ju hur många trevliga personer som helst, och stämningen var på topp!

Imorse var man trött när man vaknade var man trött. Vi åt i alla fall frukost, sedan plockade vi upp min lillasyster och for och pt lunch på Ikea och besökte en affär som bara finns i Umeå. Det var supertrevligt att träffa henne igen. Tillsist var det slut på vår lilla resa, vi hoppade in i bilen igen och åkte hem till Luleå.