31 januari 2016

Vinst mot IKSU!

Allmänt

Idag steg jag upp tidig, hoppade in i en bil och for med laget till Umeå! (Kul att det var just den helgen då min lillasyster var i Luleå, vi missar liksom varandra lite.) Bilresan gick jättebra och det kändes inte alls som tre timmar. Trots att man var ganska slut i kroppen efter gårdagen match var det bara att tagga om och göra sin redo för att möta serieettorna, IKSU! 

Själva matchen var så sjukt bra! Den var väldigt jämn hela tiden, men vi ledde alltid med några poäng! Matchen vann vi med 63-70, så himla skönt! Vi bara gick in där med inställningen att vi skulle klara det och en hel del kämparglöd. Det var faktiskt en ruskigt rolig match att spela!

Efter matchen for vi och åt på Max, det hade vi verkligen förtjänat. Sedan satte vi oss i bilen och rullade mot Luleå igen (ungefär samma tid som syrran satte sig på ett tåg i motsatt riktning). Det var så skönt på hemvägen, för det var mörkt ute och jag lyckades somna i en timme, och då känns ju resan mycket kortare. När jag kom hem på kvällen väntades det tacos och sedan har jag inte gjort något annat, var så trött så trött!

30 januari 2016

Gameday

Allmänt

Idag spelade vi match mot vråken, ett av de bästa lagen i vår division. När vi kom dit var det ett innebandylag som hade hallen och som inte ens släppte in oss förrän en kvart innan matchstart. Det kändes lite stressigt, men efter de 15 minuterna var nog alla uppvärmda trots allt. Vi gjorde en riktig kämparinsats och jobbade på jättehårt mot de gamla elitseriespelarna. Dessvärre orkade vi inte hela vägen utan slutade med 5 mindre poäng än dem. Men jag är ändå jättenöjd! 

Utomhus var det 2 plusgrader och sol så efter att jag ätit lunch tog jag en långpromenad med en vän. Det var så fint ute och så skönt att promenera och roligt att bara prata och gå i över en timme! När jag kom hem sen så åt jag middag och bakade semlor (haha jag har ju blivit bästa bagaren). När mamma och min lillasyster kom hem så hade vi jättemysigt kvällsfika, semlor, te, makroner och så. Vi hade planerat det sedan mammas födelsedag i december, alltså att när alla stora barnen var hemma skulle vi ha teaparty, och idag var den dagen.29 januari 2016

Kaka utan ägg?

Allmänt

Idag när jag vaknade var jag först väldigt trött, sedan tänkte jag bara att: "idag har jag ju teater, och det kommer bli jätteroligt!", och då var det inte längre jobbigt att stiga upp. 

Första lektionen var dock samhällskunskap, vi gick igenom det sista vi behöver veta innan nästan alla våra lärare drar till Indien för att vara borta en månad. Sedan var det teater! Vi fick göra olika fantasisaker "som om de var på riktigt". Först skala och äta en apelsin och sedan "vara" på en jätteintressant föreläsning. Det var roligt men kändes även lite flummigt. Men det är ju ändå viktiga saker att kunna. 

Efter lunchen hade vi dubbelrummen i geografi, första timmen fick vi skriva klart och öva på att redovisa en redovisning om lokaliseringsfaktorer, och andra timmen höll vi i själva redovisningen för språkintroduktionen. Det gick bra och jag tror att alla förstod vad vi ville få fram.

När jag kom hem försökte jag baka en kaka som vi ska sälja på basketmatchen imorgon, men vi hade inga ägg hemma så det blev misslyckat. Så efter att jag suttit i skeriteriatet på herrarnas match fick jag göra ett nytt försök med kakan, denna gången med ägg, och det lyckades! 

Där emellan satt jag som sagt i skeriteriatet på en match som gladans herrar spelade, sedan övningskörde jag till busstationen för att hämta upp min lillasyster som kom hem för helgen!