13 oktober 2016

Sjuk och FN-rollspel

Allmänt

Hej! Ett tag sedan jag skrev här nu! Jag har i alla fall gjort både tråkiga och roliga de senaste dagarna! I helgen var min lillasyster hemma, då var vi på teater och såg den jättebra föreställningen Avgörande ögonblick. Efter det blev jag sjuk, så de senaste dagarna har jag tagit det lugnt, varit en del i skolan men varit hemma mycket hemma också.

Idag var det äntligen dags för det efterlängtade FN-rollspelet att äga rum! Så imorse tog jag på mig kostym och gick till skolan för att representera Frankrike. Vi ville lösa syrienkonflikten, men i slutändan gick det åt skogen. Vi löste inget.

Ikväll var jag i alla fall tillbaka på basketplanen för första gången sedan en vecka tillbaka!

7 oktober 2016

Planer och skogen

Allmänt

Igår hade jag värsta bra planen, som dock gick helt åt skogen. Jag skulle plugga en stund efter skolan för att sedan möta upp en kompis och gå och simma. Först och främst blev min kompis sjuk, så då tänkte jag gå dit ensam efter att jag pluggat. Sedan glömde jag datorn hemma vilket ledde till att jag tänkte gå till biblioteket och låna en där, men de hade stängt hela dagen. I slutändan satt jag hemma och pluggade fram tills det var dags för basket. Aja, jag fick en hel del gjort i alla fall.

Jag passar i och med detta på att uppskatta bibliotek. Jag pluggar dubbelt så bra när jag är på bibliotek eller på vetenskapens hus. Då har man inga distraktioner. Nu var ju i och för sig biblo stängt, men ändå bra att det finns ju.

Idag vaknade jag och hade typ ont i halsen, inte riktigt, men typ. Jag hade endast en lektion, vilket var idrott. Så jag for upp på ormberget där vi skulle orientera utan att ha bestämt mig för om jag skulle springa eller gå. När det väl var dags sprang jag på i ett rätt högt tempo. Det var jätteroligt och jag hann ta alla 11 kontroller. Men tyvärr känner jag mig nu i efterhand mer förkyld. Det var i alla fall jättekul att springa runt i skogen och följa kartan.

5 oktober 2016

Födelsedagsfirande

Allmänt

Jag vet inte om detta är något jag redan uppskattat eller inte... men har jag redan gjort det så är det värt att ta det igen! Jag uppskattar verkligen mina vänner. Jag har flera väldigt bra vänner som jag kan vända mig till och snacka om alla möjliga olika saker. Med en del har jag vissa ämnen jag snackar mer om och så vidare, men det är riktigt skönt att alltid kunna prata ut om det är något, inte bara i tuffa situationer utan även för att dela riktigt roliga och fina stunder.

Idag var det sovmorgon på schemat. Så jag sov lite extra innan det var dags för skolan. Själva skoldagen var rätt kort och som alltid nu för tiden innehåller nästan alla lektioner samma sak; FN-rollspelet.

Vid femtiden mötte jag upp mina vänner för att fira en av dessas födelsedag; äntligen är även hon 18 år! Vi gick ut och åt på ett sushiställe, men jag åt nudlar. Det var inte bara min vän som friade födelsedag idag, även min mormor fyllde år! Grattis till er båda.

Sedan var jag tränare på björkskatan innan jag kom hem och kollade på aktuellt.