30 maj 2015

Wow

Allmänt

Gjorde mitt vimmel ikväll på en fredskonsert! Wow! Jag blev så imponerad av dem som var där! Dem pratade bland annat om förtrycket mot samer, om alla fördomar som riktas mot oss här uppe och om den koliniala inställningen om Norrland. Allt som sades prickade precis rätt! Att få höra en talesperson från riksdagen, sametingets ordförande, en poet från Norrland, blandat med sång var riktigt häftigt! Wow, säger jag bara, vilken ögonöppnare.

30 maj 2015

Storheden

Allmänt

Sista lektionen igår var idrott, efter det for jag till gymet utan en tanke på att träna, jag skulle hämta upp mina byxor som jag glömde där dagen innan. Men när jag gjort det så stod jag där i mina idrottskläder och tänkte: "man har väl aldrig ångrat ett träningspass", så gick jag in där och körde en stund.

Efter middagen frågade min syster mig, helt från ingenstans, om vi skulle dra iväg till Storheden en snabbis. Jag sa ja, och fem min senare satt vi på bussen.
Jag kan helt klart säga att igår var en bra dag. Jag hade flyt med allt! Till och med vädret var strålande! Håller tummarna för fler dar som den!

28 maj 2015

Friskluft

Allmänt

När jag kom hem från skolan satte jag på filmen Män som hatar kvinnor. Läste ju ut boken för ett tag sen så ville förstås se filmen också! 
Jag tyckte faktiskt att den var väldigt bra! Den liknade till stor del boken och skådespelarna var mycket bra! (Extra roligt var det att se Mikael Nyqvist, fick Flashbacks till så som i himlen.)

Nu är jag påväg hem från gymmet. Körde 45 minuter spinning och bastade en stund. Att basta alltså, det är riktigt riktigt avslappnande! Det borde man göra oftare. När jag började gå hem kände jag plötsligt hur skönt det var med friskluft. Det har slutat regna och solen har tittat fram. Luften är sådär perfekt. Så tog en omväg för att promenaden hem skulle bli längre.