30 september 2019

Mat mat mat

Allmänt

Jag känner en sån oerhörd längtan efter vissa maträtter just nu. Älgköttsopp, pannbiffar med lingonsylt och kalops bland annat. Häromdagen stuvade jag makaroner och stekte falukorv som vi åt med hemodlade tomater, lyx här i utlandet.

Jag har länge tyckt att det är kul med matlagning. Jag tycker om att tänka ut, handla smart, planera, äta rester, matlådor och god mat. I och med att jag förra året jobbade på kyrkan och lagade så mycket mat i så stora mängder blev det dock inte så kul med mat på fritiden. Jag kände sällan lust att laga till något riktigt gott och snabbt och enkelt med få ingredienser blev prioriteringar istället. Nu gjorde ju inte det så mycket i och med att jag åt bra på jobbet och ofta kunde ta med mig rester hem. Men att nu åter känna lusten och känna hur hjärnan spinner iväg och börjar tänka i termer av säsongsbaserat, nyttigt och varierat är så roligt så! 

Hemma i Sverige är det älgjaktsperiod. Tiden på året då pappa kommer hem med stora lådor fyllda med delikatesskött och kokar köttbuljong i den störta grytan. Med detta i minnet är det inte så konstigt att jag börjar vara sugen på en riktigt god köttsoppa med klimp i! Vi får se hur det blir på köpt kött och buljong från tärning.... kanske inte samma sak men man får väl göra det bästa av situationen. (null)

(null)