8 februari 2017

Taj Mahal

Allmänt

Ännu en dag i detta smoggfyllda land börjar lida mot sitt slut. Denna dag har varit fylld med massa knasiga djur och ett av världens underverk. 
Taj mahal ligger ca 4 timmar utanför New Delhi i staden Agra, dit åkte vi buss tidigt imorse. Taj mahal var verkligen något utöver det vanliga! Allt var så noga uttänkt, symmetriskt och vackert. Utöver de vanliga djuren (hundar, katter, kossor och getter) såg vi även en apa som klättrade på ett av de närliggande husen, vi såg papegojor som flög omkring, påfåglar, en elefant som traska genom trafiken, små ekorrar som var av samma sort som piff och puff och, icket att förglömma, en liten mus. Musen höll hus i bussen som vi åkte med, så den såg vi då och då under vår resa från, och till, Agra.
En annan anmärkningsvärd grej är antalet bilder vi varit med på under dagen där! Det är hur många som helst! Dels fotade vi själva, och dels ville nästan alla ta bilder med oss; familjeporträtt, selfies, smygfoton, gruppbilder och så vidare. Vi gick runt som värsta kändisarna. Det var jobbigt av två anledningar. 


1.) Det var jobbigt att stå och le och kolla mot solen så länge i och med att det var både varmt och ljust och man fick kisa så länge och mycket att man nästan fick ont i huvudet.


2.) Det känns jobbigt att de tycker att vi är så speciella. Man försöker tänka att det beror på att det är så ovanligt med västerlänningar i staden, och inte att det beror på att vi är vita, blonda, blåögda och långa. Dessvärre är det nog en blandning. Det var jobbigt i och med att jag bara vill att alla de ska veta att vi är exakt lika speciella allihopa! 


Nu har jag inte ätit mer än en banan och ett par chips sedan frukost, klockan halv 7 imorse, pga lite dåligt med mat och rejält stopp i trafiken (vilket gjorde att hemresan och ditresan tillsammans tog 9 timmar) så nu, klockan halv 9 är man både trött och hungrig!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress