13 december 2017

Onsdag - Lucia

Allmänt

Ondag ja, men inte vilken onsdag som helst, utan självaste luciaafton. Det uppmärksammades inte över huvud taget på morgonkvisten när alla steg upp på morgonen. Barnen skulle till skolan och jag till franskan. Lektionen gick bra och vi tragglade vidare med prepositioner och verbböjningar.
 
Efter franskan åkte jag hem till min brittiska kompis och hennes små au pair-barn. Hon och jag brukade ses väldigt ofta med våra barn under tiden jag jobbade hos den andra familjen, så jag känner barnen rätt väl. Där fick jag lunch och sedan lekte vi. Vi lekte teater, min favoritlek. Ni må tro att det blev seriöst! "Nej showen kan inte starta utan att vi har hittat en strålkstare och innan jag har presenterat den. Sedan ritade vi bilder av hur vi föreställde oss att karaktärerna såg ut. 
 
Efter det åkte jag hem och åt en tidig middag redan vid fyra, sen hoppade jag på metron igen och begav mig till kyrkan för lucia rep (jag jobbade alltså inte med barnen idag). Idag var det dags för den femte och sista föreställningen - la grande finale!.  Den skulle hållas i en stor kyrka i närheten av den svenska krykan. Efter genrepet fylldes krykan med unefär 400 gäster. Själva uppträdandet gick jättebra, akustiken var drömlik, så även luciatåget (kan jag tänka mig). Sedan var det glöggmingel i kyrkan innan jag tog metron hem igen.
 
Vid tio var jag hemma. Då var min förhoppning att jag skulle slänga ihop en pepparkaksdeg som jag och barnen skulle kunna baka ut imorgon, jag hade sett till att allt fanns... utom smöret. Nu får vi se hur detta blir... kanske får vi helt enkelt baka på fredag istället i och med att degen måste vila över en natt. 
(Dold reklam, eller nja, ganska uppenbar...) En söt bild i alla fall, det där är jag på franskan.
 
Ritar med ett par kids, riktiga talanger är vad vi är.
 
Jag och mina tärnkompisar innan en av föreställningarna.
 
Pendlarlivet. Nyttjar det till fullo med bra läsning. Här ser ni även ett par coola, glittriga, strumpor. (OBS. Jag vet att man ej ska ha fötterna på stolen, gjorde det bara för bilden)
 
Rosa

Obs. Att ha fötterna på stolen är ca det bästa som finns och helt tillåtet

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress